Johannes 16:6 en 7 Maar omdat Ik dit tot u gesproken heb, heeft droefheid uw hart vervuld. 7 Doch Ik zeg u de waarheid: Het is beter voor u, dat Ik heenga. Want indien Ik niet heenga, kan de Trooster niet tot u komen, maar indien Ik heenga, zal Ik Hem tot u zenden.

Toen Jezus sprak over het feit dat Zijn tijd op aarde erop zat en dat Hij zou terugkeren naar de Vader, begrepen de discipelen daar helemaal niets van. Ze worden er zelfs nerveus en verdrietig van. Hun wereldje stort spontaan in. Dan verteld Hij hen dat een en ander het beste is voor hen. Hoe bedoel je?! Wat is er beter dan de Wonderwerker, de Oplosser van elk probleem, de Voorziener in elke nood, Genezer van alle ziekte en Vriend, Jezus persoonlijk in je nabijheid?

Ik vraag me oprecht af of de uitleg van de Trooster die Hij zou zenden duidelijkheid verschafte en hen veel heeft geholpen. Ik denk zelfs van niet. Vandaag de dag weten wij wat Hij bedoelde. Jezus kon maar op een plaats tegelijk zijn. De Heilige Geest woont in je en gaat overal waar jij gaat met je mee.

I.t.t. tot de discipelen begrijpen wij nu dat Jezus zei, “Het is beter zo! Er komt iets uit voort dat nog mooier is dan dit”! Wat een geweldige les en bemoediging voor velen van ons vandaag.

Als God toestaat dat er een deur dichtgaat en een oppertunity die zo mooi leek en waar jij zo enthousiast over was, niet doorgaat, dan moet je altijd eerst ff door de zure appel. Dan baal je ff als een stekker. Dan kan je soms zelfs even ontmoedigd, nerveus en verdrietig raken. En dat geeft ook niets.

En toch, of je je er nou iets bij kunt bedenken of niet. Altijd zal weer blijken dat Hij iets nog mooiers en beters in petto heeft!!